DÍJTÁBLÁZAT
Érvényes 2021.01.01-től visszavonásig
Minimum és maximum cefre mennyiség:
- kisüsti: 300 - 1000 l
- egylépcsős erősítő feltétes: 100-200 l
Pálinka bérfőzési díj:
1000 Ft/liter
(Az ár 27% áfá-t tartalmaz)
Minimum főzési díj sikertelen lepárlás esetén kisüstin: 15.000 Ft
Minimum főzési díj sikertelen lepárlás esetén egylépcsős erősítő feltétesen: 7.500 Ft
Sikertelen lepárlás: amikor a cefre alkohol tartalma olyan kicsi hogy nem nyerhető ki belőle párlat Ez csak extrém esetben fordul elő, amikor lezáratlanul tartják a cefrét vagy évekig hagyják állni és kipárolog belőle az alkohol, így nincs mit lefőzni. (Ilyen esetben a gépek feleslegesen mennek. Ezek az árak fedezik az elhasznált villany, víz, és szén értékét.)
Magozás ára:
- 0-600 l: 1.900 Ft
- 600-1200 l: 3.800 Ft
(Az ár 27% áfá-t tartalmaz)
Mit kell tenni, ha nálunk akar főzetni?
Időpontot kell kérni és a megbeszélt időben megjelenni a cefrével, adó és lakcím kártyával, plusz kannával, amibe kiönthetjük a lefőtt párlatot.
Mit csinálunk a cefrével?
Kisüstin való főzéskor szivattyú segítségével beszívjuk az előmelegítőbe (ha kell kimagvazzuk) és attól függően, hogy folyamatban van-e már egy másik bérfőzés elindítjuk azonnal, vagy az előző főzés befejezése után.
Egy bérfőzés (500l cefre estében) körülbelül 5 óráig tart finomítással együtt a kihozataltól függően (ha nagy a cefre alkohol tartalma tovább tart kifőzni, ha kevesebb akkor hamarabb elkészül).
Az egylépcsős esetében azonnal a főzőüstbe szivattyúzzuk a cefrét, ha több adagot hoznak egyszerre akkor a következőt beszívjuk saját hordóba, így a hordójukat egyből vihetik haza, nem kell itt hagyni.
A főzőteremben aztán kiállítjuk a cefreátvételi papírt, amit nekünk és a bérfőzetőknek is alá kell írni, mindkét fél kap egy másolatot belőle.
Ezek után csupán csak várni kell a lepárlás végére, amint készen van a pálinka azonnal értesítjük az ügyfelet róla.